6 Ekim 2018 Cumartesi

Go For Literacy To Enlighten Your Future Proje Ekibi Estonya’da




Go For Literacy To Enlighten Your Future Proje Ekibi Estonya’da
Okulumuz Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi tarafından yürütülen Erasmus+  KA219 (2017-2019) Go For Literacy To Enlighten Your Future Projesinin 2. Öğretmen Hareketliliği(C3) 23-29 Eylül 2018 tarihleri arasında Estonya’nın Parnu şehrinde gerçekleşmiştir.
 Projenin bu hareketliliğine Müdür Yardımcısı Mehmet ÇIKAR, Koordinatör Mustafa AKINCI, İngilizce öğretmeni Mehmet SUSAM ve Almanca öğretmeni Lemia SERT katılmıştır.
 Estonya Hareketliliğinde öğrencilerin “Yazma(writing) Becerilerini” geliştirici yöntem ve yaklaşımların anadil ve yabancı dil derslerinde nasıl kullanıldığı, hangi faaliyetlerin uygulandığı proje ortakları tarafından sunulmuştur. Katılımcı öğretmenlerimiz Mehmet SUSAM ve Lemia SERT İngilizce ve Almanca derslerinde uyguladıkları  öğrecilerin “Yazma” becerilerini geliştirici metotları anlatmışlardır. Proje koordinatörleri Raquel Abad ve Mustafa AKINCI projenin 2.yıl çalışma takvimi ve etkinlikleri, Estonya ve Türkiye hareketlilik tarihleri,Mobility Tool, Twinspace, Proje yaygınlaştırma çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirmişlerdir.
Ev sahibi Paikuse Basic School öğretmenleri tarafından hazırlanan “Flipping”, “Writing” atölye çalışmaları ile katılımcı öğretmenlerimiz karışık gruplarla yeni deneyimler elde etmişlerdir. Bu atölye çalışmalarında Bilişim araçları (ICT) etkin kullanılmıştır. Ayrıca İngilizce, Coğrafya gibi farklı derslerin ortak işlenmesi de gözlemlenmiştir. Bununla birlikte katılımcılar “Estonyaca” ve “Rusça” derslerine katılarak iş-başı gözlem imkanı bulmuştur.
 Program kapsamında ev sahibi okulun sınıf, laboratuvar ve diğer bölümleri gezilmiştir. Pärnumaa Vocational Education Center(Pärnumaa  Mesleki Eğitim Merkezi) ziyaret edilmiştir. Parnu şehir turu, Türi Medya Müzesi, Paide Vallitorni Müzesi, Parnu Müzesi ve Tallinn şehir gezileri düzenlenmiştir.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder