5 Haziran 2018 Salı

Erasmus+ Go For Literacy To Enlighten Your Future Projesi Öğretmen ve Öğrencileri Fransa´da



 Erasmus+ Go For Literacy To Enlighten Your Future Projesi Öğretmen ve Öğrencileri Fransa’da 

Okulumuz Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi tarafından yürütülen Erasmus+  KA219 2017 Go For Literacy To Enlighten Your Future Projesinin 1. Öğrenci Hareketliliği(C2) 28 Mayıs 2018 – 3 Haziran 2018 tarihleri arasında Fransa’nın Bordeaux şehrinde gerçekleşmiştir.
 Projenin bu hareketliliğine Koordinatör Mustafa AKINCI, İngilizce öğretmeni Mehmet SUSAM, Türk Dili Edebiyatı öğretmeni Edibe YILDIZ ve 11/A sınıfından İlyanur DURAN, Uğur SULTANİ, 11/C sınıfından Başak AHREZOĞULLARI, 10/I sınıfından Berkay HAMURCU katılmıştır.
 Fransa Hareketliliğinde öğrencilerin “Konuşma ve Dinleme Becerilerini” geliştirici metotların Dil derslerinde nasıl kullanıldığı, ne tür etkinliklerin düzenlendiği ülke ülke sunulmuştur. Katılımcı öğretmenlerimiz Mehmet SUSAM ve Edibe YILDIZ geleneksel gölge oyunlarından  “Hacivat ve Karagöz” etkinliğini öğrencilerle beraber nasıl işlendiğini sunumlarla katılımcılara anlatmışlardır. Proje koordinatörleri Raquel Abad ve Mustafa AKINCI Mobility Tool, Twinspace, Proje yaygınlaştırma çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirmişlerdir.
 Öğrencilerimiz “Speaking&Listening” Atölye çalışmalarında “Twinspace Reading Circules” etkinliği kapsamında okudukları İngilizce kitapları katılımcılara İngilizce olarak anlatmışlardır. Bunun yanında kitap konuları ile ilgili diğer katılımcı ülke öğrencileriyle beraber grup çalışması yaparak “Eğitici Materyal” geliştirmişlerdir. Bir diğer etkinlik “Photo Rally” ile öğretmen ve öğrenciler gruplar halinde Bordeaux şehrinin tarihini ve anıtlarını tanımışlardır. “Kitap Fuarı” sırasında öğrencilerimiz “Hacivat ile Karagöz” oyununu 2 seans olarak katılımcılara sergilemişlerdir.
 Program kapsamında ev sahibi okulun sınıf, laboratuvar ve diğer bölümleri koordinatör Caroline Dubos eşliğinde gezilmiştir. Ayrıca Saint Emillion, dünyaca ünlü Fransız yazar Montaigne’in yaşadığı Şato, sahil kasabası Arcachon ve Bordeaux şehir gezileri düzenlenmiştir.




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder