29 Mart 2018 Perşembe

Go For Literacy To Enlighten Your Future Proje Ekibi Almanya’da

Go For Literacy To Enlighten Your Future Proje Ekibi Almanya’da

İspanya Ins. Marina koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus+  Go For Literacy To Enlighten Your Future Projesinin  1. Öğretmen Hareketliliği(C1) 18 – 24 Mart 2018 tarihleri arasında Almanya’nın Borken kentinde gerçekleştirilmiştir.
Bu hareketliliğin konusu Proje Ortak Okulların “Öğrencilerin Okuma Becerileri” konusunda Dil derslerinde ne tür etkinlik, çalışma ve uygulamalar yaptığını paylaşmasıdır. Paylaşımların ardından ise her ülkenin etkinliklerinin yer aldığı “Reading Manual” yani “Okuma ile ilgili kılavuz kitap bölümü” oluşturulmasıydı. Okulumuz Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi´ni temsilen hareketliliğe Proje Koordinatörü Mustafa AKINCI, İngilizce öğretmeni  Mehmet SUSAM, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Reyan SUSAM ve Almanca öğretmeni Selva ÖZEN katılmıştır.
Hareketlilik programı kapsamında Berufskolleg Borken Lisesi Okul Müdürü Herrn Brinkhaus ve öğretmenler ile tanışma, okul tanıtım gezisi, “Okuma Etkinlikeleri” sunumları, Borken Belediye Başkanı Bayan Schulze ile tanışma toplantısı, Borken kent gezisi, ülkelerin “Dil derslerinde kullanılan öğretim metotları” sunumları, Baskı Atölye Çalışması(her ülkeden katılımcılardan oluşan grup çalışma etkinliği), Köln şehir gezisi, Okuduğunu Anlama Pratiği Atölye çalışması, “Reading Strategies” kılavuz kitap bölümünün hazırlanması ve Essen şehir gezisi gibi etkinlikler düzenlenmiştir.
Hareketlilik sonunda Berufskolleg Borken Lisesi tarafından katılımcılara sertifikaları verilmiştir. Bir sonraki proje hareketliliği 2018 Mayıs ayında Fransa/Bordeaux’da olacaktır.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder