26 Mayıs 2019 Pazar

Erasmus+ Go For Literacy To Enlighten Your Future Projesi Öğretmen ve Öğrencileri Estonya´da



Erasmus+ Go For Literacy To Enlighten Your Future Projesi Öğretmen ve Öğrencileri Estonya’da

Okulumuz Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi tarafından yürütülen Erasmus+  KA219 2017 Go For Literacy To Enlighten Your Future Projesinin 2. Öğrenci Hareketliliği(C4) 24 – 30 Mart 2019 tarihleri arasında Estonya’nın Parnu şehrinde gerçekleşmiştir.
 Projenin bu hareketliliğine Koordinatör Mustafa AKINCI, İngilizce öğretmeni Mehmet SUSAM ve 11/E sınıfından Kerem KANADLI, 11/D sınıfından İrem GÜMÜŞ, 10/E sınıfından Bianca KUDRET ve 10/F sınıfından Ali Emre ESKİOCAK katılmıştır.
 Estonya Hareketliliğinde öğrencilerimiz “Okuryazarlık Dersleri” ve “Hikaye Yazımı” konularında yaparak yaşayarak öğrenme modeli temelli grup çalışması ve takım oluşturma etkinliklerine katılmışlardır. Özellikle hikaye yazımı etkinliğinde farklı ülkelerin öğrencilerinden oluşan gruplarda aktif yer alarak hem yaratıcılık hem de bilişim araçlarını kullanma yetkinliklerini geliştirmişlerdir. Estonya eğitim sisteminin temelinde ICT(BİTE) araçları ve kullanma yetkinliği ön planda bulunduğundan dolayı, öğrenciler etkinliklerde web 2.0 araçlarının kullanmış, video çekmiş ve video düzenlemiştir.
Katılımcı öğretmenlerimiz Mustafa AKINCI ve Mehmet SUSAM “Literacy Lessons” rehber kitapta yer alacak ders etkinliklerini  sunumlarla katılımcılara anlatmışlardır. Proje koordinatörleri Raquel Abad ,Mustafa AKINCI, Kersti Rohmets ve Virginie Kerihuel Mobility Tool, Twinspace, Proje yaygınlaştırma çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirmişlerdir.
 Öğrencilerimiz “Okuryazarlık Dersleri” Atölye çalışmalarında “Twinspace Storytelling” etkinliği kapsamında kendi görevleri  “hikaye başlatma-giriş bölümü” için hazırlamış oldukları metinleri sunmuşlardır. Bir diğer etkinlik “Dokuma Sanatı” ile öğretmen ve öğrenciler grup ve bireysel olarak Kihnu adasında atölye çalışmasına katılmışlardır. “Kültür Gecesi” sırasında öğrencilerimiz ülkemiz ve Hatay’a ait tatlar ve el yapımı sanat eserlerini sergilemişlerdir.
 Program kapsamında ev sahibi okulun sınıf, laboratuvar ve diğer bölümleri gezilmiştir. Pärnumaa Vocational Education Center(Pärnumaa  Mesleki Eğitim Merkezi) ve Kihnu adası ziyaret edilmiştir. Parnu şehir turu, Seljametsa  Müzesi ve Tallinn şehir gezileri düzenlenmiştir.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder